Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

Intretinerea si curatarea jantelor.

Intretinerea jantelor din aliaj.

Din pacate, jantele sunt de multe ori cea mai murdară parte a vehiculului dumneavoastră,deoarece acestea sunt expuse în mod constant la praful de frana coroziv, pietre, zgură, saruri și gudron lipicios.
Daunele cauzate de expunerea prelungita la aceste elemente pot duce la pierderea garanției asupra finisajului.

Este important pentru a le curăța în mod corespunzător.Cel mai bun mod de a avea grijă de jante fără a deteriora finisarea lor de protecție este prin spălarea-frecventa cu o soluție de săpun deicat și apă, respectiv o solutie bazica.
Nu folosiți niciodată agenți de curățare abrazivi,solutii acide care pot ataca pelicula de lac, bureți de oțel sau compuși de lustruire.


 

Avizare asupra tunelurilor automate de spalare.

Este indicat a evita spalatoriile automate, deseori sunt utilizate substanțe de curățare acide, pentru a elimina mizeria si murdaria in mod rapid,fie înainte fie în timpul spalarii. Folosirea deseori a periilor rigide de curatare pentru jante, creste riscul daunarii peliculei de lac protectoare.

Jantele incaltate cu anvelope cu talon mic pot fi de asemenea usor deteriorate de către piesele  metalice folosite în cele mai multe spalatorii auto.

Nu permiteți niciodată curatarea jantelor cu abur sub presiune, poate ataca vopseaua si lacul transparent.

Nu curățați jantele la cald - așteptați până când se răcesc. Curățarea jantei în timp ce aceasta este fierinte duce la uscarea prematuraa sapunului, lăsând pete sau o  peliculă de săpun pe janta dumneavoastră, care se poate impregna in timp in pelicula de lac si ulterior deterioreaza janta.

Schimbati soluția de curățare în cazul în care acesta a fost contaminat cu praful de la frana.
Folositi doar apa si sapun pentru spalarea jantelor, respectiv solutii bazice, nu acide.De regula in spalatorii majoritatea folosesc solutii acide puternice neconforme.

Noile anvelope și jante din aliaj sunt la fel ca orice altă investiție valoroasă. aveti grijă de ele ca și cum ați avea grijă de întregul vehicul.